3 гарячі новинки Roxon літа 2023

Якщо є речі, які відображають характер свого власника, то це кишеньковий інструмент. При одному погляді на нього можна багато чого зрозуміти про людину, її захоплення та мислення, тому до вибору повсякденного помічника потрібно підходити з розумом.

Асортимент компанії Roxon завжди включав різноманітні інструменти практично на будь-який смак — тут і складані ножі з універсальними клинками, і мультитули, яким «до снаги» практично будь-яка робота. Але завдяки літнім новинкам 2023, серед яких є ніж та міні мультитул у кількох варіаціях, з'явилася можливість підібрати аксесуар, що максимально відповідає потребам та очікуванням.

Всі новинки, які підготував бренд Roxon цього літа, ми зібрали у нашому огляді.

Roxon S502U – складаний ніж із можливістю заміни клинка

Продумані складані ножі зі змінними клинками поступово завойовують популярність серед EDC інструментів, тому не дивно, що на додаток до суцільнометалевого S502 компанія випустила модель S502U.

Новинка має дві ключові відмінності від її попередника:

  • Клинок зі сталі 8Cr13MoV з високим вмістом вуглецю на рівні 0.8%. Це робить метал більш міцним у порівнянні з 5Cr15MoV, що використовується у ножі S502. Додані 13% хрому відносять марку до рангу нержавіючих, що є ще одним плюсом сталі, якщо, звичайно, не забувати про базові правила догляду за інструментом.
  • Накладки з G10 на руківʼї для зручного та надійного утримання. Не можна не визнати, що дизайн ножа із суцільнометалевою конструкцією виглядає яскравіше і виграє у показності в аналогів з нековзними накладками. Однак якщо ви шукаєте по-справжньому робочий інструмент, який не наминатиме долоню, то краще моделі S502U зі склотекстолітовими накладками просто не знайти.

У розкритому положенні конструкція ножа має довжину 179.9 мм, з якої 71.7 мм припадає на клинок Drop Point із прямим заточуванням. Клинок є змінним. Це означає, що користувач може розблокувати два фіксатори на руківʼї, розібрати конструкцію та замінити клинок на інший. Змінні клинки купуються окремо (по одному або наборами) і відрізняються формою та видом заточування, доповнюючи функціонал інструменту для більш ефективного виконання завдань різного типу.

Ще однією перевагою ножа S502U є його мала вага, що дорівнює 88.4 грамам. Тому, якщо ви хочете купити гарний складаний ніж, який буде однаково зручним як в експлуатації, так і в носінні, то ця новинка стане оптимальним вибором на кожен день.

Матеріал клинка 8Cr13MoV Матеріал накладок G10
Довжина клинка 71.7 мм Довжина у складеному вигляді 107.5 мм
Довжина у відкритому вигляді 179.9 мм Вага 88.4 г

Roxon M4 – міні мультитул зі шкіряним руківʼям

Мультитул може бути не лише ефективним помічником у повсякденних завданнях, а й стильним аксесуаром. Це доводить нова модель M4 з п'ятьма інтегрованими інструментами, захованими в елегантне руківʼя габаритами 69.9 х 18.8 х 16 мм.

Серед особливостей міні мультитулу:

  • 10 різних функцій. Тут є класичний клинок Drop-Point із високовуглецевої сталі 5Cr15MoV. Він має пряме заточування, за яким легко доглядати за допомогою абразиву середньої або дрібної зернистості. Функції ножа доповнюють міні ножиці, пилка для нігтів з наконечником у вигляді хрестоподібної викрутки, кусачки для нігтів, елемент з відкривачками для консервних банок та пляшок, на кінці якого є плоска викрутка. З протилежного боку інструмента з пилкою є невелика лінійка. Допоміжні елементи виготовлені з іншої марки сталі — 420, яка також входить до числа нержавіючих.
  • Руківʼя з комбінації ABS-пластику та натуральної шкіри. Пластик відрізняється практичністю. Він не тріскається при падінні з висоти людського росту і не плавиться під впливом сонячних променів, тому найчастіше застосовується в кишенькових інструментах. За візуальну складову дизайну відповідають шкіряні вставки з обох боків руківʼя, які роблять зовнішній вигляд ефектнішим.

Не можна не відзначити вагу конструкції M4 — вона ледве досягає позначки 64.4 грами, що робить мультитул одним з найлегших в асортименті Roxon. Його можна носити не тільки в кишені одягу, а й на поясі подібно до брелока. Для цього в його хвіст інтегровано сталеве кільце для темляка.

Матеріал інструментів 5Cr15MoV, 420 Матеріал руківʼя ABS-пластик, натуральна шкіра
Кількість функцій 10 Довжина у складеному вигляді 69.9 мм
Довжина у відкритому вигляді 122.5 мм Вага 64.4 г

Roxon KS2 – кишеньковий мультитул 14 в 1

Колекцію кишенькових мультитулів бренду поповнила ще одна модель — KS2. Вона візуально нагадує бестселер KS S501, але є відчутно компактнішою у порівнянні з повноформатним «побратимом», якого вона також перевершує у функціональності.

З основних характеристик можна відзначити:

  • 14 варіантів використання. Головними частинами конструкції є ножиці, клинок з прямою різальною крайкою та зубчаста пилка з лінійкою на обороті. Трохи менший розмір мають допоміжні складові: відкривачки для пляшок і банок, плоска викрутка Phillips, пилка для нігтів з хрестоподібною викруткою та шило з нитковдівачем. І це ще не все: комплектацію також доповнює металевий пінцет та склобій у хвості руківʼя.
  • Ергономічне руківʼя з накладками G10. Склопластик витримує оптимальний баланс між удароміцністю та легкістю, і ця якість дозволяє продовжити експлуатаційний термін інструменту та зробити його носіння зручним. Накладки мають прямокутну форму із закругленими краями, що стало відмінним рішенням для запобігання тиску інструменту на шкіру долоні під час використання.

У створенні інструментів застосовані дві марки сталей: 5Cr15MoV для основних інструментів, щоб запобігти їх швидкому затупленню, і 420 для інших аксесуарів. Приємним бонусом є можливість доповнення можливостей мультитула за допомогою комплекту зі змінними бітами та магнітним утримувачем, що перетворює модель на повноцінний набір інструментів на будь-які випадки життя.

Але навіть з урахуванням функціональності, мультитул KS2 все одно залишається «міні». Цьому відповідає його довжина 86.5 мм у складеному вигляді та напрочуд мала вага 125.1 грам.

Матеріал інструментів 5Cr15MoV, 420 Матеріал руківʼя G10
Кількість функцій 14 Довжина у складеному вигляді 86.5 мм
Довжина у відкритому вигляді 137.5 мм Вага 125.1 г

Де купити новинки Roxon?

Для завдань у побуті та в поході є універсальне рішення — інструменти Roxon. Щоб переконатися в цьому, достатньо придбати оновлений ніж S502 або купити міні мультитул в Україні.

Всі новинки вже є у продажу в каталозі Roxon Україна — офіційного дистриб'ютора продукції бренду. Кожен інструмент виготовляється із сертифікованих матеріалів із перевіреним співвідношенням «ціна - якість» та поставляється з гарантією не менше 1 року з дня придбання.

Товари новини

Написати коментар