Мультитул Roxon MBT3 S601: унікальний набір інструментів для любителів барбекю

Світ спеціалізованих мультитулов настільки ж різноманітний, як і незрозумілий для рядових користувачів. Набір інструментів, їх форма, матеріал, вага та інші характеристики можуть кардинально відрізнятися один від одного, щоб бути корисними в конкретних ситуаціях.

Мультитул Roxon MBT3 - одне з таких пристосувань, що вміщають в собі ряд незвичайних опцій, якими володіє тільки мультитул для барбекю. У нашому огляді ми розглянемо особливості конструкції і використання виробу, чиє призначення — забезпечення комфортного приготування їжі на грилі.

Roxon Multi BBQ MBT3 S601

Комплектація Roxon Multi BBQ MBT3

Мультитул упакований в щільну картонну коробку, на якій відображена коротка інформація про можливості інструменту. Базовий комплект складається з декількох аксесуарів:

  • сам мультитул;
  • нейлоновий чохол на липучці;
  • короткий посібник з експлуатації з інструкціями в зображеннях.

Чохол

Чохол виготовлений з нейлону чорного кольору і прошитий одинарним швом. Для додання матеріалу більшої міцності він додатково посилений підкладкою, яка також запобігає появі зачіпок на внутрішній поверхні тканини. Чохол закривається за допомогою липучки, яка утворює досить широку петлю для фіксації моделі на ремені.

Інструмент вільно поміщається в чохлі, а липучка повністю запобігає його вислизанню під час носіння. Однак, виходячи із загальної ваги інструменту, користувач навряд чи буде переносити його на поясі, тому основна функція чохла — безпечне зберігання.

Перше враження і загальні характеристики

Мультитул Roxon Mbt3 виділяється своєю компактністю, незважаючи на свій досить значний набір функцій (про це розповімо далі в нашому огляді). Анодований алюміній, з якого виготовлені всі складові моделі, красиво контрастує з чорною рукояткою. Рукоять повністю чорна з вигравіруваним назвою бренду Roxon в білому кольорі, який красиво виділяється на темному тлі. Рукоять має плавні вигини по кутах, а прямі лінії не перериваються. Однак лопатка і гостра вилка можуть чіплятися за одяг та інші матеріали, що вимагає граничної обережності при транспортуванні вироби без чохла.

Матеріал нержавіюча сталь 5Cr15MoV
Кількість функцій 6
Інструменти в наборі
  • складаний ніж
  • лопатка
  • вилка
  • щипці
  • відкривачка для пляшок
  • штопор
Матеріал рукояті алюміній і вуглецеве волокно
Розмір 282*69*30 мм
Вага 526 г

Особливості конструкції

Roxon Multi BBQ скріплюється декількома гвинтами Torx 8 і Torx 6. Гвинти затягнуті максимально туго, щоб не переживати про надійність конструкції.

У мультитул включено три базові інструменти:

  • складаний ніж;
  • вилка;
  • лопатка.

Всі вони виготовлені з нержавіючої сталі 5Cr15MoV з тефлоновими шайбами.

Склад сталі 5Cr15MoV
C Cr Міна. Mo V
0.45-0.5% 14.5-15.5% 0.4% 0.6% 0.1%

Це досить популярний тип нержавіючої сталі, яка є більш дешевим аналогом німецької сталі X50CrMoV15, але трохи не дотягує до характеристик марки 440A.

До її основних переваг відноситься:

  • висока корозійна стійкість;
  • легка заточка і правка, яка не вимагає наявності спеціалізованих систем по заточуванню;
  • стійкість до високих навантажень без утворення деформацій;
  • доступна ціна.

Однак, як більшість інструментальних сталей, 5Cr15MoV вимагає певного догляду, щоб уникнути появи небажаних плям на поверхні матеріалу: після кожного використання інструменти необхідно ретельно витирати чистою ганчіркою, стираючи бруд і вологу, і зберігати в сухому місці.

Roxon Multi BBQ MBT3 S601 Roxon Multi BBQ MBT3 S601 Roxon Multi BBQ MBT3 S601 Roxon Multi BBQ MBT3 S601

Основні інструменти

Складаний ніж Roxon має форму Drop Point і фіксується замком Back Lock як у відкритому, так і в закритому положенні. Заводська заточка виконана на високому рівні і лезо готове до роботи відразу після розпакування. Деяким користувачам такий великий клинок може здатися незручним для роботи з овочами. Проте він демонструє якісний рез, який допомагає нарізати рівними кубиками будь-який продукт, а гострий край дозволяє набагато швидше впоратися з обробленням м'яса.

У комплект також входить перфорована лопатка. Круглі отвори і вузькі прорізи дозволяють стікати з м'яса зайвому маслу, а також забезпечують краще утримання їжі на поверхні шпателя. Краї лопатки мають звужується форму, щоб користувачеві було зручніше підчіплювати м'ясо на сковороді.

Вилка з чотирма зубцями має ідентичну з лопаткою ширину і забезпечує комфортне наколювання їжі. Тонкі зубці легко проникають в стейк, але вимагають обережного поводження в силу своєї гостроти.

При використанні лопатки і вилки разом користувач отримує функціональні щипці, якими можна перевертати м'ясо і овочі на грилі.

Додаткові функції

На ребрі рукояті мультитула знаходяться відкривачка для пляшок і штопор.

Відкривачка для пляшок має зручну форму, щоб знімати кришку одним рухом руки. Подібно конструкціям класичних відкривачок для пляшок, інструмент має два зубці, які чіпляються за край кришки і роблять її зняття швидким і простим. Відкривачка не має люфту і щільно фіксується на рукояті в закритому положенні. Вона кріпиться до мультитула за допомогою гвинта Torx 8, який можна затягнути самостійно, якщо він ослабне з часом. Відкривачка також працює як допоміжний елемент для штопора.

Штопор може повертатися приблизно на 160 градусів. Він товщі, ніж штопор класичного швейцарського ножа, і завдяки довгій рукояті, за яку можна тягнути, він дозволяє набагато простіше позбутися від пробки, ніж аналоги кишенькового типу. У закритому положенні штопор не заважає захопленню рукояті при використанні основного ножа. Він щільно прилягає до рукояті і закруглений настільки, щоб повністю зникати в ній для забезпечення безпеки користувача.

Roxon Multi BBQ MBT3 S601

Нюанси управління

Незважаючи на візуальну складність конструкції при першому погляді на інструмент, вона має інтуїтивно зрозуміле управління. Всі складові мультитула Roxon BBQ mbt3 мають плавне розкриття і фіксуються з гучним клацанням.

У складного ножа повністю відсутній люфт, завдяки відмінній фіксації.

Лопатка і вилка легко трансформуються в щипці і приємно пружинять в долоні, полегшуючи використання.

Вилка і лопатка фіксуються у відкритому положенні за допомогою замка Liner Lock.

Ніж можна відкрити тільки тоді, коли лопатка і вилка від'єднані від загальної конструкції. Таким чином Користувач отримує два окремих інструменту: щипці для перевертання стейка на грилі і ніж, яким паралельно можна розрізати м'ясо на дрібні шматочки.

На задній частині рукояті знаходиться основна кнопка блокування. При її натисканні від рукояті від'єднуються лопатка і вилка. Даний замок також відповідає за фіксацію клинка в закритому положенні. Натискання кнопки не призводить до неконтрольованого від'єднання інструментів — для цього потрібно додатково допомогти інструменту другою рукою, що забезпечує повну безпеку мультитула.

Щоб знову скріпити ніж, вилку і лопатку разом, всі три інструменти повинні бути складені в початкове положення. У вилці і лопатці є штифти, які потрібно вставити в пази основний рукоятки, а після — складові фіксуються за допомогою заднього замка.

Коли вилка і лопатка від'єднані від рукояті, в розпорядження користувача потрапляє складаний ніж, який фіксується у відкритому положенні за рахунок замка Safety lock. Натискання на кнопку активує відкриття клинка, але для безпеки ми радимо притримувати клинок другою рукою під час відкриття .

Єдине побажання до конструкції мультитула, яке хотілося б виправити, — додавання фіксуючого механізму, який утримував би вилку і лопатку в закритому положенні. На жаль, даної опції в моделі не передбачено, тому потрібно стежити, щоб випадково не зачепити інструмент, що може привести до його часткового відкриття і поломки. Але в розкритому положенні всі три інструменти надійно фіксуються, що полегшує не тільки їх використання, але і очищення.

Підбити підсумок

Мультитул Roxon Multi BBQ має цікаву і продуману конструкцію, яка приправлена простим і одночасно елегантним дизайном. За рахунок наявності п'яти окремих інструментів і можливості суміщення деяких з них користувач отримує унікальний набір з шести функцій, який позбавляє від необхідності носіння ряду окремих аксесуарів для кухні.

Картонна коробка, в якій поставляється виріб, має презентабельний зовнішній вигляд і підходить в якості подарунка колекціонеру і любителю заміського відпочинку. Саме управління принесе задоволення тим, хто любить цікаві розбірні конструкції, які можна збирати, як кубики Lego. З'єднання і від'єднання окремих складових, розбирання щипців або просто розкладання довгого клинка приносить велике задоволення завдяки продуманим дрібним деталям.

Проте не можна не відзначити досить велику вагу інструменту, який становить 526 грам. Даний мультитул Roxon точно не призначений для повсякденного носіння. Його ідеальне місце в туристичному рюкзаку або багажнику автомобіля разом з іншими приладдям для похідної кухні.

При покупці мультиінструменту також потрібно враховувати ряд нюансів. По-перше, вилка і лопатка не фіксуються в складеному вигляді. По-друге, штифт штопора може погнутися при надмірному зусиллі. Але навіть в такому випадку недоліки переважуються ефективністю, простотою і унікальністю інструменту.

Однак не сумніваючись в зручності мультитула, не можна не задатися питанням про його зносостійкості. Особливо це стосується тефлонових шайб, які можуть зіпсуватися при занадто довгому впливі високих температур під час перебування в безпосередній близькості до джерела відкритого вогню і киплячому маслу. Тому важливо уникати надмірного перегріву інструменту, щоб уникнути його деформації в майбутньому.

Гідність
  • унікальний набір інструментів спеціально для любителів барбекю;
  • просте управління;
  • надійна фіксація всіх інструментів у відкритому положенні;
  • якісна заводська заточка;
  • ударостійка конструкція;
  • доступна ціна.
Недостатки
  • сталь може покритися темними плямами при тривалому контакті з вологою;
  • вилка і лопатка не фіксуються в складеному положенні;
  • штопор може згинатися при надмірному тиску;
  • велика вага.

Товари новини

Написати коментар