Нові ножі Roxon – поєднання ефективності та вражаючого дизайну


Малоймовірно, що більшості власників ножів колись доведеться виконувати інструментом важку роботу, проте існує маса причин, чому кишеньковий клинок все ж таки необхідно постійно мати при собі. Як це часто буває з предметами EDC-типу, краще підготуватися заздалегідь, ніж усвідомити, що під рукою немає потрібного леза, щоб перерізати мотузку, розкрити консервну банку або розпакувати картонну коробку. Компанія Roxon – досвідчений виробник інструментів, відомий своїми мультитулами та наборами для барбекю. Цього року асортимент бренду поповнився повноцінною лінійкою ножів, які входять до категорії інструментів для повсякденного носіння та застосування в туризмі. Які відмінні характеристики мають новинки – розповідаємо у нашому огляді.

Зміст

  1. Ніж Roxon: ключові особливості нових моделей
  2. Огляд новинок бренду
    1. Roxon K1 – Джентльменський ніж у яскравому оформленні
    2. Roxon K2 – Естетика та сила в одному інструменті
    3. Roxon K3 – Законодавець моди серед EDC-ножів
  3. Як доглядати за ножем?
  4. Де купити складаний ніж Roxon?

Ніж Roxon: ключові особливості нових моделей

Вибір відповідного клинка залежить від безлічі факторів та індивідуальних переваг, проте ключова характеристика, яку повинен мати будь-який EDC-ніж, – це ергономічний та яскравий дизайн.

На відміну від аксесуарів для виживання, де акцент робиться виключно на витривалість і можливості інструменту, компактний ніж на кожен день має витончену конструкцію, яку комфортно використовувати і естетично приємно тримати в руці. При цьому ніж все ще залишається ефективним знаряддям для вирішення широкого спектру завдань.

Ми зібрали головні характеристики, які притаманні новинкам Roxon:

  • Дизайн. Це головна риса, котра миттєво приковує погляд до інструментів. Тонкий, але не позбавлений міцності клинок, силует рукоятки, що згинається, яскраві елементи у вигляді шкіряних вставок роблять з аксесуара маленький витвір мистецтва.
  • Функціональність. Розрізання поліетиленового пакету або заточування дерев'яних кіл – Ви здивуєтеся, наскільки якісно інструмент справляється з роботою завдяки продуманій ергономіці.
  • Довговічність. Виробник гарантує, що ніж ефективно прослужить не менше 10 років регулярного використання, а при належному догляді, включаючи своєчасне очищення конструкції від забруднень, термін служби необмежений.
  • Ціна. Торгова марка знаходиться в постійному пошуку оптимального поєднання якості продукції та вартості. Тому можна бути впевненим, що куплений інструмент коштує кожної витраченої на нього копійки.

Огляд новинок бренду

У нову лінійку увійшло три моделі ножів, які випускаються з клинками із трьох марок нержавіючих сталей на вибір: китайська сталь D2, американська S35VN та шведська 12C27. Про те, що вийшло, розглянемо далі.

Roxon K1 – Джентльменський ніж у яскравому оформленні

Інструмент має класичний зовнішній вигляд: широкий клинок Drop-Point товщиною 2.68 мм і рукоятка, що звужується до хвоста, з безліччю дрібних отворів як доповнення до загального дизайну. У найширший отвір можна просмикнути паракорд, щоб накидати його на зап'ястя для запобігання випадковому випаданню інструменту з руки при недостатньо міцному хваті.

Аксесуар є типовим представником ножів із замком Liner Lock, який миттєво відкривається натисканням на плавець. В основі механізму знаходиться керамічний підшипник, який робить відкриття плавним навіть без регулярного нанесення олії.

Але основну увагу перетягує він оформлення рукоятки, у якій застосований титан і натуральна шкіра. Титановий осьовий гвинт не схильний до іржавіння і відполірований до дзеркального блиску, а шкіряні вставки зеленого відтінку або кольору фуксії (залежно від моделі) покращують хват при утриманні рукояті мокрою долонею.

Розміри у відкритому вигляді

209.5 х 33 х 14.9 мм

Довжина клинка

90.5 мм

Розміри у закритому вигляді

120 х 33 х 14.9 мм

Ширина клинка

23.5 мм

Вага

100.4 г

Товщина в обуху

2.68 мм

Roxon K2– Естетика та сила в одному інструменті

Яскравий та якісний ніж K2 підходить для експлуатації в місті та за його межами. Незважаючи на візуальну тонкість рукоятки, вона комфортно лягає в долоню за рахунок увігнутої нижньої частини, на якій без проблем розташовуються всі пальці.

Аксесуар досить легкий (104.6 г) і водночас міцний та зносостійкий завдяки клинку завтовшки 2.68 мм. Лезо витримує «золоту середину» між витривалістю та точністю різу: його товщина достатня, щоб не деформуватися і не сколюватися при роботі з деревиною, і одночасно добре підходить для нарізування продуктів на рівні шматочки.

Клинок викидається натисканням на плавник і має кілька насічок біля основи, які імітують упор під великий палець. Модель виробляється у трьох варіантах кольорів рукоятки: яскраво-оранжевому, благородному коричневому та класичному чорно-білому. До хвостової частини рукоятки, яка виготовлена із поєднання склотекстоліту з натуральною шкірою, прикручується металева кліпса для фіксації клинка на одязі. Як альтернативний варіант носіння можна використовувати фірмовий чохол з широким отвором під карабін.

Розміри у відкритому вигляді

209.7 х 35.1 х 17.96 мм

Довжина клинка

94 мм

Розміри у закритому вигляді

123.2 х 35.1 х 17.96 мм

Ширина клинка

25 мм

Вага

104.6 г

Товщина в обуху

2.68 мм

Roxon K3 – Законодавець моди серед EDC-ножів

Ця новинка – одна з найяскравіших моделей. Її меч прикрашений декоративними насічками в області обуха, які також виконують функцію упору під палець для покращеного контролю інструменту. Сталевий клинок загартований до твердості 58-60 HRC і має тонке вістря, яким зручно проколювати та виконувати дрібну роботу, яка потребує точності.

Аксесуар може похвалитися найлегшою вагою в лінійці, яка становить лише 90.3 г. Це не знижує ефективність ножа, але відчутно підвищує зручність його транспортування: клинок не розтягує тканину при носінні в одязі та не заважає вільному пересуванню.

Рукоятка інструменту виготовлена з двох матеріалів: міцного композиту G10 та м'якої шкіри, що покриває її верхню частину. Конструкцію доповнює титановий осьовий гвинт, що переливається на світлі, і піхви, пошиті зі шкіри в тон кольору рукояті: помаранчеві, коричневі і чорні.

Розміри у відкритому вигляді

206.5 х 28.67 х 17.2 мм

Довжина клинка

89 мм

Розміри у закритому вигляді

119.5 х 28.67 х 17.2 мм

Ширина клинка

21.5 мм

Вага

90.3 г

Товщина в обуху

2.68 мм

Як доглядати за ножем?

З огляду на наявність шкіри на рукоятках нових ножів від Roxon, догляд за ними трохи відрізняється від стандартного догляду за інструментами:

  • Шкіру необхідно дбайливо очищати за допомогою м'якої ганчірки після кожного використання ножа. Не можна дозволяти дрібним частинкам бруду глибоко забиватися в пористу структуру матеріалу – це ушкоджує його зсередини і призводить до швидкого зношування.
  • Заборонено піддавати шкіру впливу екстремально високих та низьких температур, а також зберігати в місці, куди потрапляють прямі сонячні промені.
  • Рекомендується обробляти шкіру за допомогою спеціального кондиціонера для шкіряних виробів щонайменше один раз протягом 3-6 місяців.
  • Під час очищення рукояті заборонено використання агресивних миючих засобів. Краще обмежитися спеціальним очищувачем для шкіри та м'якою ганчіркою.

Щодо догляду за клинком все набагато простіше: досить вчасно видаляти плями на металі та періодично очищати запірний механізм, куди можуть забиватися піщинки та дрібна стружка.

Де купити скланий ніж Roxon?

Новинки бренду вже доступні для покупки в онлайн-магазині Roxon Україна . Вибирайте надійний EDC-ніж із нової колекції та будьте у всеозброєнні в будь-якій непередбаченій ситуації під час ремонту в гаражі, прогулянки містом чи відпочинку на природі.

Написати коментар