Переваги компактних мультитулів Roxon

Якщо Ви хочете бути готовим до будь-якої непередбаченої ситуації – мультитул є єдиним інструментом, здатним прийти на допомогу у критичний момент. Мати в кишені функціональний аксесуар все одно що мати ручний ліхтар: якщо його немає, то складно уявити в яких завданнях він може знадобитися, але у випадку, коли він знаходиться під рукою, Ви будете застосовувати його по кілька разів на день, не уявляючи як обходилися без мультитула раніше.

Мультитул забезпечує легкий доступ до ряду базових інструментів, коли немає повноцінного набору. І це не тільки ніж і плоскогубці: у сучасних моделях є безліч дрібних доповнень, що дозволяють швидко впоратися із загвинчуванням гвинтів, відкриттям консервних банок і пляшок, зачищенням проводів та іншими завданнями, що виникають у побуті та в дорозі.

Roxon – одна з компаній, що спеціалізується на виробництві функціональних інструментів, і мультитули займають основну частину її асортименту. Цього року він поповнився трьома новинками: кишеньковими варіантами мультитулів M1, M2 та M3, що відрізняються комплектацією. Про їх характеристики та можливості розповімо у нашому огляді.

Зміст

  1. Огляд кишенькових мультитулів Roxon
    1. Roxon M1 – Повний набір для особистого використання
    2. Roxon M2 – Маленькі розміри, великі можливості
    3. Roxon M3 – Поєднання вишуканості та функціональності
  2. Фактори, які потрібно враховувати при покупці мультитула
  3. Де придбати мультитул Roxon?

Огляд кишенькових мультитулів Roxon

Більшість представлених на ринку мультитулів мають суттєву вагу, обумовлену масивною конструкцією та великою кількістю інструментів. У новинках від Roxon цей фактор був переглянутий на користь зниження ваги за рахунок зменшення розмірів мультитулів до 7-8 см, щоб користувачеві було зручніше носити інструмент у кишені одягу. Залежно від моделі в конструкцію також було додано ряд нетипових елементів, як зубочистка, кусачки та пилка для нігтів, але докладніше про це розповімо далі.

Roxon M1 – Повний набір для особистого використання

Коли справа доходить до оцінки функціональності, модель M1 є безперечним лідером, який пропонує 16 функцій, за які відповідають 12 елементів. Завдяки інтуїтивно зрозумілій конструкції з нержавіючих марок сталей 2Cr13 та 3Cr13 аксесуар можна поставити на один рівень зі знаменитими швейцарськими ножами, але з важливим нюансом у вигляді ультракомпактного розміру, що становить 81.5 мм у закритому положенні.

Особливості Roxon M1:

  • Відкриття інструментів однією рукою. Кожен елемент, що ховається в складних рукоятках, можна дістати однією рукою до фіксації, що видає характерне клацання. Запірний механізм утримує інструмент, не даючи йому закритися при інтенсивному тиску і гарантуючи максимальну безпеку експлуатації.
  • Наявність інструментів для догляду за нігтями. Крім плоскогубців, ножа, кусачок та відкривалки для пляшок (класичних складових мультитулів) у M1 є набір для базового догляду за нігтями: кусачки для нігтів та манікюрна пилка, інтегрована в бічну частину рукоятки. Наявність цих елементів може здатися дивною, але тільки до того моменту, поки користувач не зіткнеться з проблемою зламаного нігтя під час пішої подорожі або виконання ремонтних робіт.
  • Потужні плоскогубці. Характерною особливістю мультитулів, яка відрізняє їх від швейцарських ножів, є наявність плоскогубців у якості основного інструмента. У M1 вони виготовлені з твердої марки сталі, що витримує високі навантаження при відгвинчуванні болтів та перекушуванні товстого дроту.
  • Гострий клинок. Він має пряме заточення та оснащений краплеподібним отвором для розкриття леза великим пальцем. Форма Drop Point ефективно справляється з різанням більшості матеріалів, будь то продукти харчування або тверді сорти деревини.
  • Широкий вибір інструментів. Користувачеві доступні 16 опцій, які забезпечуються рядом елементів. Найбільш незвичайні з них: скріпка для вилучення SIM-карти зі смартфона, викрутка Philips для дрібного ремонту техніки та пінцет для захоплення невеликих деталей.

Roxon M1 пропонує повноцінний набір інструментів, який необхідний у побутових та польових умовах. При цьому його можна носити в кишені джинс або класти у фірмовий чохол на липучці, щоб зберігати в домашній скриньці або бардачку автомобіля.

Матеріал

нержавіючі сталі 3Cr13, 2Cr13

Кількість функцій

16

Довжина у відкритому вигляді

110 мм

Вага

130.8 г

Довжина у закритому вигляді

81.5 мм

Гарантія

10 років

Roxon M2 – Маленькі розміри, великі можливості

Мультитул M2 витримує «золоту середину» між функціональністю і портативністю. Це модель 14 в 1, в основі якої знаходяться нержавіючі та жаростійкі сталі 3Cr13 і 2Cr13, що зберігають цілісність структури за умов впливу високих температур до 450°С. Однією з переваг інструменту є наявність сталевої кліпси, тому можна не переживати, що аксесуар вислизне з кишені під час пересування.

Особливості Roxon M2:

  • Наявність повноформатних ножиць. На відміну від більшості мультитулів, які оснащені мініатюрними ножицями, що придатні хіба що для перерізання ниток і волосіні, M2 може похвалитися повноформатними ножицями в комплекті, захованими в хвостовій частині однієї з рукояток.
  • Інтегрований склобій у хвості рукояті. В екстреному випадку за допомогою мультитула можна розбити шибку або автомобільне скло – для цього призначений керамічний склобій твердістю 90 HRC.
  • Змінні біти в комплекті. На одному з кінців рукоятки є викрутка з тримачем біт. У набір включено 9 таких біт різної форми та розміру.
  • Тонкий клинок зі сталі 3Cr13. Це мартенситна сталь із високим вмістом хрому, що гарантує 100% захист від появи корозійного нальоту та швидкого сточування.
  • Міцні кусачки-плоскогубці. Вони складають основу конструкції та виконують ряд функцій: звужені губки ефективні у захопленні та перекушуванні дроту, а ребриста поверхня покращує захоплення гвинтів великого діаметру.

Мультитул особливо сподобається велосипедистам, оскільки інтегрована викрутка Philips дозволяє швидко затягнути різьбові з'єднання на велосипеді та налаштувати перемикачі швидкостей.

Матеріал

нержавіючі сталі 3Cr13 і 2Cr13, поліамід PA66

Кількість функцій

14

Довжина у відкритому вигляді

97.5 мм

Вага

127 г

Довжина у закритому вигляді

70.5 мм

Гарантія

10 років

Roxon M3 – Поєднання вишуканості та функціональності

Компактний мультитул M3 відрізняється від двох інших новинок тим, що в якості основного інструменту у ньому використані ножиці, а не плоскогубці. Враховуючи функціонал моделі, що пропонує 13 опцій, вона підходить насамперед рибалкам: гострі ножиці легко розрізають волосінь, а під час короткого перекушування не обійтися без допомоги консервного ножа та відкривалки для пляшок. Незвичайне доповнення моделі – пластмасова зубочистка, що ховається в хвості рукоятки, яку не знайти в інших функціональних виробах подібного типу.

Особливості Roxon M3:

  • Бритвенно гострі ножиці. Вони виготовлені з нержавіючої сталі 3Cr13, яка не боїться тривалого впливу вологи і довго утримує заточування ріжучої кромки.
  • Складаний ніж із прямим заточуванням. За допомогою клинка форми Drop Point можна швидко очистити фрукти, овочі та порізати м'ясо порційними шматочками. У разі потреби лезом можна заточувати дерев'яні кілки, якщо уникати надмірних навантажень на запірний механізм.
  • Розширений комплект біт. Набір включає 9 змінних насадок, які кріпляться до утримувача за допомогою магніту. Усі біти встановлюються у пластиковий органайзер, який поміщається у чохол разом із мультитулом.
  • Наявність інструменту для розкриття коробок. Гостре лезо ріже скотч, папір і картон і не потребує частого заточування. В інструмент також інтегрована відкривачка для пляшок та консервний ніж.
  • Ультралегка вага та компактність. Незважаючи на великий набір інструментів, загальна вага мультитула становить 78.7 г, тому аксесуар практично не відчувається в кишені. У складеному вигляді довжина моделі не перевищує 7 см, а товщина – 1.6 см.

Модель M3 має простий дизайн із мінімумом дрібних деталей, тому конструкцію легко чистити при попаданні всередину бруду та дрібних піщинок. Достатньо насухо протирати всі елементи після використання, щоб сталь зберігала свій блиск, а леза – гостроту.

Матеріал

3Cr13, ABS-пластик

Кількість функцій

13

Довжина у відкритому вигляді

112.2 мм

Вага

78.7 г

Довжина у закритому вигляді

70 мм

Гарантія

10 років

Фактори, які потрібно враховувати при покупці мультитула

Незважаючи на широкий асортимент мультитулів, вибір відповідного аксесуара зводиться до двох основних факторів.

  1. Комплектація. Заздалегідь проаналізуйте, у яких сферах застосовуватиметься інструмент. Для велосипедистів обов'язкова наявність у мультитулі викрутки зі змінними насадками для виконання базового ремонту велосипеда. Мандрівнику стане в нагоді міцний клинок, відкривачка для пляшок і консервний ніж, щоб приготувати обід на свіжому повітрі. Автомобілісту не обійтися без міцних плоскогубців і кусачок, які можуть відкрутити болти, що окислилися, і перерізати товсті дроти. 
  2. Габарити і вага. Чим менше і легше мультитул, тим простіше носити його в кишені одягу. Однак габарити суттєво впливають на можливості аксесуара. Компактні новинки Roxon відносяться до інструментів формату EDC та не розраховані на екстремальні навантаження. На такі випадки краще припасти повноформатну модель, як Roxon Phantom S802 із довгим клинком та серрейторною пилкою для роботи з деревом. 
  3. Зручність носіння. Всі мультитули Roxon поставляються у комплекті з фірмовими чохлами на липучці, що захищають сталь від зовнішніх руйнівних факторів і подовжують термін служби інструментів. Але якщо в планах носити аксесуар в кишені одягу, краще вибирати варіант, що додатково оснащений кліпсою. Вона фіксує виріб у потрібному положенні та запобігає його випаданню з кишені під час активного руху користувача.

Де придбати мультитул Roxon?

Якщо Ви схильні думати наперед і бути заздалегідь готовим до будь-якої непередбаченої ситуації, в асортименті онлайн-магазину Roxon Україна є мультитули різних форматів, що поєднують базовий набір інструментів першої необхідності. Всі моделі виготовляються із сертифікованих марок сталей та поставляються з офіційною гарантією від виробника, що становить від 1 до 10 років.

Написати коментар