Все про особливості наборів для пікніка

Ароматний запах смаженого м'яса, приготованого на багатті, та запечені овочі з легким димком – обов'язкова складова літнього відпочинку. Але смачний обід на мангалі залежить не тільки від якісних продуктів: важливо дотримуватись рецептури та вчасно перевертати їжу на вогні, щоб замість соковитої страви не вийшло кілька твердих вугілля. Звичайні ніж та вилка – не найкращі помічники у цій справі, тому ця функція покладається на набір для пікніка, який включає кілька інструментів для виконання різних завдань.

Чому якісний набір для барбекю краще класичного кухонного приладдя і як вибрати відповідний аксесуар для приготування на багатті – розповідаємо в нашому огляді.

Зміст

  1. Переваги набору для барбекю
  2. Що входить до набору для пікніка?
  3. Як вибрати мультиінструмент?
  4. Як доглядати інструмент?
  5. Де купити набір для барбекю?

Переваги набору для барбекю

Столові прилади поєднують користь та красу: вони роблять комфортним процес споживання їжі, а дизайн привносить естетичну складову. Але під час відпочинку на природі зовнішній вигляд інструментів відходить на другий план і перевага надається функціональності виробу.

Роблячи вибір на користь інструментів для пікніка, користувач виграє в кількох аспектах:

  • Безпека. Кухонні вилки, ложки та більшість ножів мають короткі ручки, які є небезпечними для проведення маніпуляцій поблизу джерела відкритого вогню. Для уникнення опіків спеціалізовані інструменти оснащені довгими рукоятями із жароміцних матеріалів, які не нагріваються під впливом високих температур і дозволяють тримати руки далеко від вогню.
  • Зручність. Набір включає ряд інструментів, які можуть знадобитися для нарізування, розколювання та перевертання їжі на вогні. Тому користувачеві не потрібно постійно бігати на кухню або повертатися до машини з усім спорядженням, щоб знайти ніжок або вилку, що бракує.
  • Економія. Мультиінструмент складається щонайменше з трьох аксесуарів, і купівля такого набору обходиться дешевше за придбання кожного інструменту окремо

Що входить до набору для пікніка?

Конструкція мультитула може відчутно відрізнятися у розмірах та наповненні, але найчастіше складовими інструменту є:

  • ніж;
  • щипці;
  • лопатка;
  • вилка для м'яса.

Цього достатньо для проведення всіх маніпуляцій під час приготування їжі на мангалі та грилі. Набір можна доповнити силіконовим пензликом для змащування продуктів маслом або соусом, а також не можна забувати про рукавиці (попри довгі ручки, набір для барбекю не здатний уберегти руки від попадання попелу).

Показовим є мультитул Roxon S601 з шістьма функціями, який окрім основного приладдя включає дрібні доповнення у вигляді штопора та відкривалки для пляшок. Особливістю моделі є варіативність експлуатації: основні інструменти можуть від'єднуватись один від одного при натисканні кнопки блокування та використовуватись окремо. Лопатка та вилка кріпляться до ножа та утворюють імпровізовану лопатку, яку можна використовувати для перевертання м'яса. Процес полегшують чотири гострі зубчики вилки, які запобігають зісковзанню їжі з лопатки. Всі інструменти виготовлені з нержавіючої сталі 5Cr15MoV, яка має корозійну стійкість.

Спрощений, але не менш популярний варіант S601 – модель S602 із чотирма функціями у вигляді лопатки, вилки, щипців та відкривачки для пляшок. Мультитул виготовлений з двох типів сталей: 2Cr13MoV і 430, а також має більш компактні розміри.

Інструменти Roxon продаються із щільним нейлоновим чохлом на широкій липучці, що спрощує транспортування та зберігання виробу. Таким чином, всі потрібні аксесуари для кулінарії знаходяться в одному місці і готові прийти користувачеві на допомогу в будь-який момент.

Roxon S601

Roxon S602

Матеріал

5Cr15MoV

2Cr13MoV, 430

Кількість функцій

6

4

Інструменти в наборі

  • ніж
  • лопатка
  • вилка
  • щипці
  • щопор
  • відкривалка для пляшок
  • лопатка
  • вилка
  • щипці
  • відкривачка для пляшок

Розмір

282 × 69 × 30 мм

226 × 59 × 28 мм

Вага

526 г

260 г

Докладний розбір конструкції мультитулу Roxon S601 читайте у нашому огляді.

Як вибрати мультиінструмент?

Щоб якість виробу не розчарувала і набір прослужив багато сезонів, під час вибору необхідно дотримуватись кількох правил:

  • Головним матеріалом інструментів має бути нержавіюча сталь. Тільки нержавіюча сталь здатна гарантувати, що аксесуар не деформується у разі падіння і не втратить початковий зовнішній вигляд при постійному впливі вологи, кислот та інших агресивних середовищ.
  • Перевіряйте місця стиків сталевої та пластикової частин конструкції: навіть мінімальний люфт може відчутно знизити комфорт під час використання інструменту.


Як доглядати інструмент?

Незалежно від конструкції, набори для барбекю з нержавіючої сталі потребують однакового догляду:

  • Очищайте після кожного використання. Більшість фруктів та овочів містять кислоти, які надають руйнівний вплив на верхні шари металу та запускають корозійні процеси. Тому важливо мити аксесуар під чистою проточною водою для видалення залишків їжі з поверхні сталі.
  • Витирайте насухо. Нержавіюча сталь має стійкість до іржі, але не захищена від неї на 100%. Для уникнення появи темних корозійних плям важливо ретельно витирати конструкцію м'якою сухою ганчіркою, не залишаючи на поверхні жодної краплі води.
  • Не мийте у посудомийній машині. Тривалий вплив високих температур та вологи негативно впливає на гостроту лез та прискорює утворення корозійних плям на металі.
  • Зберігайте окремо від інших інструментів. Використовуйте для зберігання фірмовий чохол з набору та уникайте контактів виробу з іншими сталевими аксесуарами, оскільки постійне тертя порушує цілісність верхніх шарів металу.


Навіть якщо регулярно мити мультиінструмент, на металі неминуче з'являються краплі жиру, які встигли застигнути та обвуглитися під впливом жару. Для їх очищення знадобляться наступне приладдя:

  • Жорстка щітка для миття приладів або звичайна зубна щітка.
  • Металева мочалка для ефективного очищення металу від нагару.
  • Звичайна губка для миття посуду для видалення гарячого жиру.

Де купити набір для барбекю?

Україна може купити мультитул Roxon у нашому онлайн-магазині Roxon.com.ua – імпортера оригінальної продукції компанії, яка з 2009 року займається виробництвом високоякісних інструментів для активного проведення часу. Набори для барбекю, ножі та мультиінструменти – бренд випускає безліч виробів, які мають довгий гарантійний термін служби та здатні задовольнити потреби сучасного споживача в якісному та зручному помічнику, здатному скрасити будь-який відпочинок на свіжому повітрі.

Товари новини

Написати коментар