Найкращі інструменти для захисників: добірка від Roxon

Інструменти є одним із найважливіших складових тактичного спорядження. Облаштувати місце для польового табору, приготувати їжу, полагодити техніку, надати першу допомогу - це ще не всі ситуації, впоратися з якими не можна одними голими руками.

Продукція, яку випускає бренд Roxon, вже не перший рік допомагає нашим захисникам справлятися зі складними викликами, що виникають в екстремальних умовах. Відрізати, спиляти, закрутити - цим інструментам під силу практично будь-яке завдання, тому їхню допомогу неможливо переоцінити в моменти, коли на кону стоїть життя людини.

Ми зробили добірку найактуальніших інструментів Roxon, які мають попит серед українських захисників. Серед цих моделей є не один мультитул Roxon і навіть складаний ніж, функціональність якого здатна здивувати навіть найвибагливіших користувачів.

Мультитул Roxon Storm S801S

Відкриває наш рейтинг бестселер асортименту, кишеньковий мультитул 16 в 1. У конструкції розміром 106 мм (довжина) х 41 мм (ширина) х 20 мм (товщина) сховані такі інструменти: плоскогубці, бокорізи, плоска та хрестоподібна викрутки, ножиці, ніж із прямим заточуванням, пила із серейторним лезом, шило, напилок, консервний ніж, відкривачка для пляшок, лінійка, склобій та штопор.

На хрестоподібній викрутці можна закріпити магнітний тримач для фіксації однієї з 9 змінних біт з комплекту, що дозволяє з упевненістю заявити про здатність мультитула замінити повноцінний набір інструментів.

Ножиці та ніж виготовлені з нержавіючої сталі 5Cr15MoV, тому можна не боятися, що аксесуар покриється іржею під час тривалої експлуатації у польових умовах. Інші елементи конструкції виконані зі сталі 420, яка відрізняється жароміцністю та високою зносостійкістю.

З урахуванням гостроти різальних інструментів, виробник подумав і про безпеку користувача та доповнив ніж замком safe lock, а пилу - замком liner lock. Крім того, в комплекті є нейлоновий чохол для захисту сталевого мультитула від забруднення та негативного впливу зовнішніх факторів.

Кількість функцій 16 Розміри у складеному вигляді 106 х 41 х 20 мм
Матеріали марки сталі 5Cr15MoV, 420 Вага 313 г

Мультитул-молоток Roxon H1

Новинки 2023 року швидко набули популярності як серед звичайних користувачів, так і серед українських захисників. Особлива увага була прикута до мультитула-молотка, оскільки ця модель стала першим інструментом такого формату в асортименті компанії.

«Носоріг», як назвав аксесуар сам виробник, може виконувати функції як молотка-цвяходера й гайкового ключа, так і ножа, плоскогубців та інших інструментів, які є класичними складовими сучасних мультитулів. Усього 17 функцій, що вміщуються в конструкції розміром 151.5 мм (довжина) х 79 мм (ширина) х 22.4 мм (товщина).

Як і в попереднього мультитула з добірки, тут є можливість кріплення змінних біт за допомогою тримача, що тримається на викрутці за допомогою магніту. Але майте на увазі, що тримач та біти не йдуть у комплекті з мультитул-молотком, тому їх доведеться купити окремо.

Щодо матеріалів, то тут все просто та надійно. Для протистояння інтенсивним навантаженням основні інструменти виконані зі зносостійкої сталі 5Cr15MoV, а решта комплектуючих - з марки 420. На одній частині руківʼя закріплені плашки з ABS-пластику. Таким чином було покращено ергономіку інструмента.

Кількість функцій 17 Розміри у складеному вигляді 151.5 х 79 х 22.4 мм
Матеріали марки сталі 5Cr15MoV, 420 та ABS-пластик Вага 269 г

Міні мультитул Roxon M2

Якщо в пріоритеті не тільки якість, а й компактність інструмента, то міні мультитул - це те, що задовольнить обидві потреби. Модель важить лише 127 г і вільно поміщається в долоні, оскільки її довжина у складеному положенні ледве сягає 70.5 мм. Але не дозволяйте мініатюрним розмірам конструкції збити вас з пантелику. Це все ще функціональний, а головне - надійний інструмент, який не боїться складної роботи.

Цей тип мультитула можна використовувати як допоміжний інструмент на додаток до основного аксесуара (наприклад, тактичного ножа). Завдяки 14 функціям, виріб справляється з виконанням завдань широкого спектра - від закручування гайок та перерізання дротів до розбивання скла та відкриття консервних банок. У конструкції навіть є пилка для нігтів, що дозволяє доглядати за руками в польових умовах.

Можливості інструмента розширюють 9 змінних біт з тримачем. Ці комплектуючі входять до набору та поставляються у фірмовому органайзері з поліаміду PA66, щоб жоден елемент не загубився під час транспортування.

У виробництві мультитула застосовано кілька марок сталі: 3Cr13 та 2Cr13. Обидві є нержавіючими та ефективно протистоять окисленню та появі іржі.

Кількість функцій 14 Розміри у складеному вигляді 70.5 х 29.5 х 17 мм
Матеріали марки сталі 3Cr13, 2Cr13 Вага 127 г

Складаний ніж Roxon S502U

У польових умовах ціна за недостатньо надійний інструмент може бути дуже високою, тому військовий (армійський) ніж має бути гострим, міцним та довговічним. І хоча модель S502U має складану конструкцію, вона відповідає всім перерахованим параметрам.

У базовій комплектації ніж оснащений клинком з профілем drop point, який відрізняється універсальністю в експлуатації. Лезо виконане з нержавіючої сталі 8Cr13MoV і виймається з руківʼя за допомогою овального отвору.

Але чому цей ніж відносять до мультифункціональних інструментів? Все просто. Річ у тому, що основний клинок є взаємозамінним з 13 іншими типами лез. Вони відрізняються формою та, як наслідок, своїм призначенням, полегшуючи виконання специфічних завдань.

Замовити змінні клинки можна окремо наборами по 3 штуки різної форми. До того ж заміна не вимагає від користувача володіння спеціальними навичками. Достатньо зрушити блокатори у напрямку один до одного, встановити потрібний клинок між половинками руківʼя та закрити конструкцію, перемістивши блокатори у вихідне положення.

Матеріал руківʼя - склопластик G10 з шорсткою, приємною на дотик поверхнею, тому немає потреби перейматися за зручність утримання складаного ножа. Важливою особливістю є і вага моделі, що дорівнює 88.4 г. Це також підвищує зручність її експлуатації та носіння.

Форма клинка drop point + 13 змінних клинків інших форм Довжина у відкритому положенні 179.9 мм
Матеріал клинка сталь 8Cr13MoV Довжина у складеному вигляді 107.5 мм
Матеріал руківʼя склопластик G10 Вага 88.4 г

Якщо ви бажаєте купити міні мультитул в Україні або шукаєте функціональні інструменти іншого формату, ще більше товарів Roxon для експлуатації в побутових та польових умовах представлено в онлайн-магазині Roxon Україна.

Товари новини

Написати коментар