Мультитул Roxon Spark-інструмент на всі випадки життя

Бренд Роксон налічує безліч інструментів для активного відпочинку, але Мультитули займають особливе місце в асортименті компанії. Серед них є одна з найпопулярніших моделей Roxon STORM S801S - класичний мультитул зі сталі 420, а також незвичайна новинка Roxon Spirit S705, яка має нестандартний для виробів подібного типу набір інструментів. Однак мова піде не про них, а про мультитул Roxon Spark CM1349, який відразу виділяється на тлі інших за рахунок свого дизайну. Так чи цікавий даний інструмент, яким він виглядає на перший погляд, і в чому його особливості — розкладемо все по поличках разом.

мультитул Roxon Spark CM1349 мультитул Roxon Spark CM1349

Roxon Spark: огляд базових характеристик

Звичайно, дизайн-найцікавіше у даній моделі, але куди більше значення мають характеристики мультитула, від яких безпосередньо залежать його можливості. Тому почнемо саме з них.

У плані матеріалів модель Roxon CM1349 виготовлена з досить простих, але не позбавлених своїх переваг двох марок сталі: 2Cr13 і 3Cr13. З першої марки вироблено основне лезо мультитула, а з другої — інші інструменти відповідно. Звичайно, це не сталь D2 і вона вимагає більш частого заточування, але виробник відштовхувався насамперед від простоти самого процесу заточування. У польових умовах мандрівникові навряд чи хочеться витрачати багато сил і часу на приведення в порядок свого ножа, а та ж сталь 2Cr13 з твердістю 45-47 HRC вкрай невибаглива в цьому плані — пара хвилин і ніж знову готовий до роботи.

Арсенал мультитула має всі необхідні інструменти, які можуть знадобитися вдома або під час походу: кусачки, плоскогубці, ніж для відкривання банок, пила для роботи з деревиною, шило і багато іншого, не виключаючи і саме лезо основного ножа. Лезо, до речі, не дуже довге (близько 5,4 см) і має форму Drop Point. Гідність це чи недолік-кожен вирішує для себе сам. Справедливості заради потрібно сказати, що зі своїми завданнями, наприклад, нарізати їжу, щось наколоти, відкрити банку або обстругати гілку, мультитул Roxon Spark справляється без проблем. Проте не можна не згадати, що миттєво відкрити ніж у користувача не вийде: хоч інструмент і має надійний замок Liner Lock, щоб щільно зафіксувати лезо, його доведеться вручну довести до повного відкриття.

Якщо говорити про розміри, то Roxon Spark має зручні габарити, щоб носити його з собою хоч кожен день. У складеному стані його довжина не перевищує 10,7 см, тому мультитул можна сміливо класти в кишеню і не переживати, що його хтось помітить.

мультитул Roxon Spark CM1349 мультитул Roxon Spark CM1349

Дизайн мультитула Roxon CM1349

Завдяки зовнішньому вигляду Roxon Spark точно не сплутати ні з яким іншим інструментом. Він має гарне чорне покриття і характерну «горбинку» на одній з ручок. Дана особливість-результат неординарного рішення інженерів бренду, які вирішили помістити на рукояті мультитула висувне кресало. Це досить практична деталь, яка стане в нагоді на природі далеко від цивілізації, але вона вносить і свої корективи у використання інструменту: наявність кресала трохи збільшує ширину рукояті. Візуально це не сильно помітно, але може відчуватися в долоні маленького розміру — даний момент потрібно враховувати при виборі мультитула.

Говорячи про інші характеристики рукояті Roxon Multi Tool Spark CM1349: вона виготовлена з PA66 і склопластику, який не ковзає в руці і дозволяє спокійно працювати з інструментом в будь-яку погоду. Тому якщо ви шукайте мультитул на кожен день і не хочете переплачувати, то дана модель безперечно варта Вашої уваги. Купити Roxon Spark можна в нашому онлайн-магазині.

Характеристики Roxon Spark CM1349
Матеріал стали 2Cr13 і 3Cr13
Форма клинка Точка падіння
Матеріал ручок склопластик і PA66
Замок Лайнерный замок
Кількість інструментів 14
Габарити в складеному стані 10,7*4,5*2,3 см
Довжина в розкритому стані 16,1 см
Вага 226 г

Товари новини

Написати коментар