Зроблено для професіоналів: огляд набору змінних біт Roxon

Коли у вашій кишені лежить мультитул Roxon, ви готові до будь-якої непередбачуваної ситуації. Чи ні?

Якщо перерізати шнур можна за допомогою складаного клинка, а для заточування дерев'яних кілочків призначена інтегрована пилка, то що робити, коли потрібно відкрутити або навпаки, щільно затягнути гвинт?

Для таких випадків бренд запустив у продаж набір змінних біт, які перетворюють інструмент на повноцінну викрутку та здатні зробити з будь-якого майстра справжнього гуру ремонтних робіт.

Що входить до комплекту біт, кому він підійде та як ним користуватися? Жодне з цих питань не залишилося поза увагою в нашому огляді.

Вивчаємо комплектацію

Біти постачаються в поліпропіленовому органайзері, в якому під кожен елемент виділено окремий отвір. Біти фіксуються в органайзері дуже щільно, тому можна не переживати, що один з них випаде та загубиться під час транспортування.

Загалом у наборі 9 біт різного типорозміру.

  • Phillips (PH): PH000, PH0, PH2. Форма біт, яка являє собою дві лінії, що перетинаються під прямим кутом, забезпечує міцне зчеплення з хрестоподібними гвинтами. Найбільш популярним є типорозмір PH2, оскільки він універсальний у ремонті більшості домашніх приладів.
  • Torx (T): T6, T8, T10. Біти з формою, що нагадує шестикутну зірку, широко застосовуються в автомобільній індустрії та електроніці.
  • Hex(H): H3.0, H4.0. Шестигранні біти є одними з найпоширеніших видів біт і дозволяють виконувати завдання щодо кріплення, монтажу, ремонту електроніки та автомобілів.
  • Плоска біта 2.0. Біта з профілем 2.0 є інструментом з плоскою головкою, призначеним для роботи з гвинтами з плоским пазом.

У виробництві біт використано інструментальну штампову сталь S2 американського виробництва. Її твердість перевищує позначку в 60 HRC, тому вироби не бояться високих навантажень. Темне покриття на металі виконує роль захисного шару від корозії у разі контакту з водою або хімічними речовинами.

Крім біт комплект включає тримач на магніті. Він виготовлений з конструкційної сталі 45. Її назва відображає кількість вуглецю, що міститься в складі (±0.45%), який позитивно впливає на твердість металу. Однак у цієї марки є нюанс: вона схильна до іржі, тому після використання ми рекомендуємо стежити за чистотою елемента та витирати його насухо перед встановленням в органайзер.

З якими інструментами сумісний набір?

Вам варто купити набір зі змінними бітами, якщо у вашому арсеналі є один з наступних інструментів:

Також не можна не згадати про універсальні розміри тримача, тому його можна встановлювати на звичайну викрутку з домашнього набору інструментів.

Правила використання

Встановлення біти на інструмент відбувається у три простих кроки:

  1. Дістаньте з мультитула й зафіксуйте в робочому положенні елемент з наконечником у вигляді хрестоподібної викрутки;
  2. Зафіксуйте на ньому тримач з комплекту;
  3. Встановіть біту в отвір тримача.

Усього кілька простих кроків, і мультитул зі змінними бітами перетворюється на повноцінну викрутку, якою можна відкручувати та закручувати гвинти з пазами різного типу.

Завдяки інтегрованому в тримач магніту, біта тримається міцно, без люфту, дозволяючи сконцентруватися на виконанні поставлених завдань. Заміна біти виконується так само просто: достатньо витягнути біту з тримача та встановити в нього нову.

У разі потреби можна доповнювати наявний набір новими бітами інших типорозмірів. Головне, щоб вони підходили під отвір у тримачі, розміри якого становлять 4 х 4 мм.

Де купити набір біт для мультитула?

Неважливо, чи знаходитеся ви на початку свого шляху з освоєння азів ремонтних робіт, чи є справжнім майстром на всі руки, в асортименті онлайн-магазину Roxon Україна знайдеться відповідний комплект інструментів для кожного.

Ми є офіційним дистриб'ютором товарів Roxon, тому ціна на продукцію, представлену на наших віртуальних полицях, є найвигіднішою на ринку, і кожен інструмент постачається лише з офіційною гарантією від виробника.

Товари новини

Написати коментар