Головна новинка липня — мультитул-молоток Roxon H1

Можна вічно дивитися на три речі: вогонь, воду і як професіонал майстерно справляється з ремонтом за допомогою мультитула. Однак необов'язково бути на всі руки майстром для опанування тонкощів експлуатації багатофункціонального інструменту. Такий аксесуар стане у пригоді будь-кому, головне — вміти його вибирати.

Як і ножі, мультитули бувають різного типу та призначення: для домашнього використання, для виживання, для ремонтних робіт. Новинку Roxon H1 можна віднести до кожної з цих категорій, і вона примітна тим, що це перший мультитул молоток в асортименті бренду.

Що цікавого може запропонувати новий інструмент із характерною назвою Rhino (носоріг)? Не будемо вас томити й відразу перейдемо до огляду інструменту.

Зміст

  1. Комплектація та основні характеристики – стисло про найважливіше
  2. Використовувані матеріали – секрет довговічності конструкції
  3. 17 функцій в одному інструменті – що вміє мультитул Roxon H1?
  4. Правила догляду та зберігання мультитулу – поради нашої редакції
  5. Де купити мультитул Roxon?

Комплектація та основні характеристики – стисло про найважливіше

Модель H1 поставляється у фірмовому пакованні з картону, на якому надруковано основну інформацію про інструмент.

У комплектацію входить:

  • мультитул H1;
  • змінні леза для кусачок із парою гвинтів;
  • шестигранний ключ;
  • інструкція користувача;
  • чохол для зберігання.

Чохол виготовлений зі щільного нейлону і надівається на головну частину інструменту, запобігаючи контактуванню металу з вологою та брудом. Аксесуар доповнений металевою кнопкою та петлею, в яку просмикується поясний ремінь — нічого нового, але дуже зручно, якщо хочеться завжди тримати мультиінструмент під рукою.

Майте на увазі! Інструмент можна використовувати як викрутку зі змінними бітами, але набір бітів відсутній у базовому комплекті і його необхідно докуповувати окремо.

Розміри та вага мультитула такі:

Розміри складеної конструкції 151.5 х 79 мм Товщина руків’я 22.4 мм
Розміри відкритої конструкції 148.3 х 100.9 мм Вага 268.9 г

Використовувані матеріали – секрет довговічності конструкції

Яким візуально привабливим не був дизайн інструменту, він є некорисним, якщо не здатний витримувати навантаження різної інтенсивності. Тому на самому початку рекомендується звертати увагу на матеріали, що використовуються в конструкції. І в цьому плані мультитулу H1 точно є чим похвалитися.

Найгостріший елемент конструкції, складаний клинок, виготовлений зі сталі 5Cr15MoV. Цей метал обрано не випадково — у ньому витриманий практично ідеальний баланс між твердістю (±58 HRC), тривалістю утримання гостроти леза та простотою в заточуванні. Марка належить до мартенситних сталей та ефективно протистоїть іржі. Однак не варто ігнорувати основні правила догляду за сталевими інструментами, якщо не хочеться, щоб упродовж кількох років експлуатації на поверхні металу з'явилися перші корозійні плями.

У виробництві інших частин конструкції застосована нержавіюча сталь AISI 420. Твердість цієї марки нижча, ніж у 5Cr15MoV, і знаходиться в межах 50-55 HRC, тому вона більш пластична і має підвищену ударну в'язкість.

Руків’я доповнене парою накладок із чорного ABS-пластику. На відміну від звичайного полімеру, акрилонітрилбутадієнстирол відрізняється високими показниками міцності та жорсткості. Матеріал не тріскається у разі удару об тверду поверхню, не змінює форму під час тривалого перебування під прямими сонячними променями й не піддається впливу більшості агресивних середовищ, таких як олії та кислоти. Але найголовніше — накладки дозволяють зручно утримувати інструмент. Вони мають злегка шорстку поверхню, тому руків’я не ковзає в долоні.

17 функцій в одному інструменті – що вміє мультитул Roxon H1?

Тепер перейдемо до найцікавішого — набору інструментів, які з'єднані у мультитулі.

Серед 17 різних функцій основною є молоток-цвяходер, яким легко як забивати, так і витягувати цвяхи. В оголов'ї молотка передбачено широкий отвір — він виконує роль гайкового ключа.

Оголів'я може виконувати допоміжні функції простих плоскогубців та посилених плоскогубців Linesman. Щоб отримати доступ до них, необхідно розблокувати та розкрити руків’я. Для цього потрібно зрушити бічну пластину на руків’ї праворуч до упору. Фіксація руків’я у вихідному положенні здійснюється ідентичним чином — достатньо зрушити пластину праворуч і з'єднати дві частини руків’я. В основі оголов'я також знаходяться кусачки для різання твердих і м'яких матеріалів. На випадок, коли основні леза затупляться, у наборі передбачено два змінні елементи.

Інші інструменти заховані в руків’ї мультитула. Найбільший — клинок Drop Point із прямим лезом.

Крім нього в моделі є:

  • пила із зубчатою крайкою для роботи по дереву;
  • широка пилочка для нігтів;
  • інструмент 4 в 1: знімач ізоляції (стрипер), відкривачка для пляшок з консервним ножем та плоскою викруткою.

На пилці присутнє ще одне цікаве доповнення — наконечник у вигляді викрутки Phillips, на який можна примагнітити тримач для біт. Як ми згадували раніше, тримач для біт і сам комплект біт купується окремо.

У хвостовій частині руків’я приховано мініатюрне кресало, виготовлене зі спресованого магнію. Його переваги: можливість висікання іскор незалежно від рівня вологості повітря та відсутність необхідності наявності трута.

Лінійка — це остання функція мультитула H1. Відмітки висічені по обидва боки накладок на руків’ї:

  • 9-сантиметрова лінійка з правого боку;
  • дюймова лінійка з лівого боку.

Правила догляду та зберігання мультитулу – поради нашої редакції

Як будь-який інструмент, мультитул потребує періодичного догляду, що складається з трьох етапів: очищення, сушіння та захисту. Докладніше про всі нюанси догляду викладено у нашому матеріалі, але ми поділимося кількома важливими порадами.

  1. Будь-який метал не є на 100% нержавіючим незалежно від кількості хрому, що міститься в складі. Тому після експлуатації краще витирати інструмент насухо, щоб на поверхні не залишалося крапель води та інших рідин, які негативно впливають на структуру сталі.
  2. Функціональність мультитула Roxon H1 багато в чому залежить від справності пружинного механізму, тому ми рекомендуємо очищати пружину від бруду, піщинок і тирси після кожного використання інструменту.
  3. Якими міцними не були матеріали інструментів, вони розраховані тільки на певні навантаження, які обмежуються їхнім прямим призначенням. Тому не застосовуйте мультитул у завданнях, що знаходяться поза його можливостями.
  4. Не зберігайте мультитул без чохла — він захищає метал від вологи, яка є причиною появи корозії. Тканина також допоможе запобігти виникненню подряпин на сталевій частині конструкції, зберігаючи початковий зовнішній вигляд мультитула на більш тривалий термін.

Де купити мультитул Roxon?

Бажаєте стати власником по-справжньому якісного та довговічного помічника у повсякденних завданнях? Тоді вам сподобаються інструменти Roxon, замовити які можна в онлайн-магазині Roxon Україна.

Бренд Roxon спеціалізується на виробництві функціональних інструментів. До цього списку входять складані ножі, мультитули для ремонту та набори для барбекю, які користуються популярністю завдяки оптимальному співвідношенню «якість / ціна».

Товари новини